1. Kezdőlap
  2. Lakosság
  3. Megtakarítások
  4. Takarékbetétkönyv

Takarékbetétkönyv

Hagyományos, betéti okiratos megtakarítási forma, mely egyszerű és könnyen áttekinthető lehetőséget biztosít megtakarításai kezelésére.

Takarékbetét kizárólag névre szólóan (fenntartással vagy fenntartás nélkül), egy vagy több természetes személy nevére helyezhető el. A takarékbetétkönyvbe történő befizetést, az abból történő kifizetést, valamint a kamat jóváírását az okiraton a fel kell tüntetni. Betétkönyvet megnyitni csak betétösszeg egyidejű elhelyezésével lehet, az elhelyezhet minimum összeg 2.000 Ft.

 

 

A takarékbetét elhelyezhető:

 

  • lekötési idő meghatározása nélkül - látra szóló, bármikor felhasználható, rövid távon történő takarékoskodás
  • előre meghatározott lekötési időre - 1, 2, 3 éves lekötéssel, ahol minden egyes betétnek - a megszolgált kamat érdekében - a befizetés napjától számítva kell kitöltenie a vállalt lekötési időt.

 

 

A takarékbetétkönyv változó kamatozású.

 

Elhalálozás esetére szóló rendelkezés köthető, melyben kedvezményezettként csak természetes személy jelölhető meg. Ilyen rendelkezés esetén a takarékbetét nem tartozik a betétes hagyatékához.

 

A takarékbetétkönyvben a forgalmazás, megszüntetés csak pénztári úton történhet.

 

 

Kinek ajánljuk?

 

A takarékbetétkönyvet azoknak ajánljuk, akik előnyben részesítik a megszokott, hagyományos papír alapú megtakarítási formákat.

 

 

A termék az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosított, továbbá azokat az OBA védőernyőjén felül a Takarék Garanciaközösség is védi. További részletek és feltételek a www.garanciakozosseg.hu oldalon találhatóak.

 

 

További részletekért forduljon bizalommal bármely fiókunkhoz, vagy tekintse meg a vonatkozó Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) és az Üzletszabályzatot.

 

A Takarékbetétkönyv kamatait és kondícióit az alábbi hirdetményben érheti el:

Csatolt dokumentumok:

Hirdetmények