1. Kezdőlap
  2. Lakosság
  3. Számlavezetés
  4. Közalkalmazotti számla

Közalkalmazotti számla

A Közalkalmazotti számla egy bankszámla, amely köztisztviselők, közalkalmazottak, fegyveres és rendészeti szervek hivatásos állományú tagjai, valamint bírósági vagy ügyészségi dolgozók számára érhető el, kedvező havidíjért.

Közalkalmazotti számla segítségével egyszerűen és kényelmesen intézheti mindennapi pénzügyeit.

 

A számla igénybevételére azon ügyfelek jogosultak, akik az alábbiakban részletezett "közalkalmazotti" dolgozó fogalmának megfelelnek: 
Közalkalmazotti dolgozó: (közalkalmazottak, köztisztviselők, katonák, rendőrök, bíróságok, ügyészségek alkalmazottai) . A közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény, a közszolgálati tisztségviselők jogállásáról szóló 2011. évi CXCIX. törvény, a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény, a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény, a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses katonáinak jogállásáról szóló 2001. évi XCV. törvény, az igazságügyi alkalmazottak szolgálati jogviszonyáról szóló 1997. évi LXVIII. törvény, a bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló 2011. évi CLXII. törvény, a legfőbb ügyész, az ügyészek és más ügyészségi alkalmazottak jogállásáról és az ügyészségi életpályáról szóló 2011. évi CLXIV. törvény, hatálya alá tartozó munkavállalók, valamint az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény mellékletében felsorolt tartós állami tulajdonú társasági részesedéssel működő társaságok, valamint azok 100%-os tulajdonában lévő társaságok munkavállalói. Számlatulajdonost akkor és addig illetik meg a jelen Bankszámla kondíciói, amennyiben a Közszféra hatálya alá tartozó munkáltatójától járó munkabére legalább a mindenkori minimálbérnek megfelelő összegben- a Bankszámlájára érkezik.

 

A bankszámlához igényelhető bankkártya, mely az Ön döntése alapján lehet Maestro, MasterCard, MasterCard PayPass, vagy Visa Online bankkártya. Az egész világon - a MasterCard kártyatársaság logójával ellátott helyeken - biztonságosan vásárolhat és pénzt vehet fel bankkártyájával, az SMS Kártyafigyelő szolgáltatásnak köszönhetően.


Kapcsolódó elektronikus szolgáltatásként lehetőség van díjmentesen igényelni a Netbank szolgáltatást.  Csoportos beszedési megbízások megadásával egyszerűen és sorban állás nélkül egyenlítheti ki közüzemi számláit. SMS szolgáltatásunk igénybevételével azonnal értesülhet a bankszámlája terhére végrehajtott teljesült tranzakciókról.

 

Váratlan helyzetekre folyószámlahitel keretet igényelhet, amennyiben hozzánk utaltatja munkabérét. Megtakarításait lekötött betétben helyezheti el. SMS szolgáltatásunk igénybevételével azonnal értesülhet a számláján teljesült tranzakciókról. 


A Közalkalmazotti számlát a 18. életévüket betöltött rezidens, a fenti felsorolásban szereplő magánszemélyek nyithatják, a mindenkori passzív üzletági Hirdetményben meghatározott minimum összeg befizetése mellett.

 

A bankszámla nyitáshoz az alábbi dokumentumokra van szükség:

  • személyazonosító igazolvány vagy útlevél vagy kártya formátumú vezetői engedély,
  • lakcímet igazoló hatósági igazolvány

 

Kinek javasoljuk?
Azoknak a közalkalmazottaknak és köztisztviselőknek, akik egy teljes értékű bankszámlára vágynak, igen kedvező havidíjért.

 

A termék az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosított, továbbá azokat az OBA védőernyőjén felül a Takarék Garanciaközösség is védi. További részletek és feltételek a www.garanciakozosseg.hu oldalon találhatóak.

 

A Közalkalmazotti számlatípus kondícióit az alábbi hirdetményben érheti el:

Csatolt dokumentumok:

Hirdetmények